IMG_2229
Solakoop logo 2
IMG_2181
IMG_2198
IMG_2225
IMG_2192
IMG_2247
bild1
bild5
previous arrow
next arrow

Turistinformation

Karlstad har ett rikt utbud av kultur, sport och fritid. Några av de evenemang som är aktuella för dagen finns uppsatta på vår anslagstavla i entrén. Det tar ca 15 minuter att gå in till centrum, där det finns restauranger i varierande prisklass, caféer, bio, möjligheter till shopping samt matvaruaffärer. Lars Lerin museet, beläget på Sandgrundsudden, är också inom gångavstånd från B&B. Det finns även badplatser runt om i centrum varav den närmaste finns på andra sidan vägen vid Klarälven.

Löfbergs Lila Arena

Vårt B&B ligger 3 km från Löfbergs Lila Arena där du kan se hockey, konserter och andra blandade evenemang på angivna datum.

Träningssugen?

På Borgmästarholmen, vid Sandbäcksgatan, hittar du ett nytt utegym i trä. Här finns bland annat axelpress, benböj, armgång, tricepsdips, stretchyta och platta för magövningar.

Solapromenaden

Solapromenaden är en otroligt vacker 10 km lång promenadslinga i centrala Karlstad. Det finns gula skyltar med en bild på Sola och kilometeranvisningar längs vägen åt båda håll vilket gör det enkelt att följa. Du kan börja var du vill på sträckan eftersom det inte finns en start- eller stoppunkt.

Skutberget

Skutberget är ett friluftsområde som ligger 7 kilometer väster om Karlstad centrum. Området innefattar bad- och lekplatser, mountainbikebana, naturstigar och motionsspår både sommar- och vintertid. Det finns en strand rakt nedanför stora huvudparkeringen som är långgrund och som passar bra även för mindre barn. En del av Skutberget är dessutom tillgänglighetsanpassad med ramp ner till vattnet. För att komma till Skutberget åker du E18 västerut från Karlstad mot Oslo. Åk förbi Bergvik köpcentrum och IKEA, ta höger vid Skutbergsmotet efter cirka 7 kilometer. Sväng vänster in på Skutbergsvägen och följ vägen fram till den stora kostnadsfria parkeringen.

Vill du paddla kanot?

Hos Karlstads Paddlarklubb finner du en kanotcentral med uthyrning av kanoter och goda möjligheter att paddla på Klarälven.

Mariebergsskogen

Mariebergsskogen är Karlstads stadspark och där finns bland annat den unika Lekträdgården och utställningen i Naturum Värmland. Det finns även möjlighet att klappa djuren i Lillskogen, vandra omkring och betrakta kulturbyggnader eller fika i caféet i Naturum Värmland. Området innefattar dessutom grill- och badplats. Parken är öppen alla dagar, året om och det är fri entré för alla åldrar. Parken är bil- och cykelfri men det finns en stor parkering i anslutning till området. Det finns också möjlighet att åka buss eller båtbuss till Mariebergsskogen.

Sommarro Golfklubb

Golf för alla på Sommarro Golfklubb, Karlstads närmaste golfanläggning. Ungefär 2 km från stora torget i Karlstad hittar du golfbanan som innefattar 2 golfbanor, en 12-håls inland Links-bana samt en 9-håls Pay and Play bana. I klubbhuset hittar du café/restaurang, biljard, festlokal, golflounge samt omklädningsrum.

Båtbuss

Upplev Karlstad från vattnet mellan 1 juni och 31 augusti. De vattenburna linjerna går ofta och biljetten kostar som en bussresa på land (med undantag för linje 92, 95, 96 och 97). Det finns även turer från/till Kristinehamn, Grums och Borgvik.

Badhus

Sundstabadet i centrala Karlstad är en anläggning som har upplevelsebad, tre bassänger, relaxavdelning, Actics gym, mat och dryck. Relaxavdelningen har hamamrum, solrum, upplevelseduschar, bubbelpooler och aufgussbastu.